Sinäkin voit sijoittaa rakennusprojektiin alkaen 2 000 eurolla

Cxense Display

Elinvoimaisen Tampereen alueen kasvavat asuntomarkkinat ovat kiinnostava sijoituskohde. Nyt myös Tampereella voi sijoittaa rakentamiseen edistyksellisen joukkorahoituksen avulla.

Joukkorahoitus on maailmalla nouseva rahoitusmuoto, mutta Suomesta tällainen vahvasti rakentamiseen ja kiinteistöalaan keskittyvä joukkorahoituspalvelu on puuttunut. Huhtikuussa startannut Groundfunding.fi on ensimmäinen laatuaan Suomessa.

Sijoituksessa on kyse lainarahoituksesta rakennuttajalle, ei osakkeenomistuksesta. Alhaisten markkinakorkojen ja syklisten osakemarkkinoiden rinnalle lainamuotoinen joukkorahoitus on hyvä lyhytaikainen sijoitusmuoto.

– Haluamme tarjota suomalaisille enemmän vaihtoehtoisia sijoituskohteita perinteisten rinnalle. Samalla koemme olevamme mukana vauhdittamassa kiinteistö- ja rakennusalan kehitystä. Joukkorahoituksen ansiosta kasvuhakuiset rakennusliikkeet voivat vähentää omarahoitusosuutta hankkeessa ja vapauttaa pääomiaan tuottavampaan käyttöön, Groundfunding Oyj:n toimitusjohtaja Henrik Arén kertoo.

Sijoittaminen on vaivatonta ja kulutonta

Suomessa kiinteistösijoittaminen mielletään kannattavaksi sijoitusmuodoksi ja sijoittaminen oman asunnon lisäksi muuhun asuntokantaan kiinnostaa. Päänvaivaa on kuitenkin aiheuttanut suuri pääomavaatimus, pääoman sitoutuminen pitkäksi aikaa sekä kiinteistösijoitusrahastojen perimät korkeat hallinnointi- ja välityspalkkiot.

Nyt kuka tahansa voi sijoittaa tuottavasti asuntorakentamiseen. Netissä toimivan Groundfunding.fi-joukkorahoituspalvelun tarkoituksena on tehdä sijoittamisesta mahdollisimman vaivatonta. Sijoittamaan pääsee jo pienellä alkupääomalla, ja sähköisessä palvelussa sijoitukset tehdään ilman välityspalkkioita, hallinnointi- tai transaktiokuluja.

”Joukkorahoituspalvelu antaa nyt mahdollisuuden olla mukana rahoittamassa rivitalorakentamista.”

Palvelussa on tarjolla valmiiksi valikoituja rakentamisen sijoituskohteita kaikille niille, jotka hakevat pienellä pääomalla hyvää tuottoa ilman kuluja. Ensimmäiset kohteet merkittiin täyteen todella nopeasti.

– Koskaan ennen ei ole ollut näin helppoa valita sijoituskohteeksi lyhytaikaista ja hyvin tuottavaa yksityistä rakennusprojektia, Henrik Arén kertoo.

Uuden Tampereen sijoituskohteen vuosikorko on 11 %

Asunto Oy Tampereen Kaukajärven Aamukaste rakennuttaa Vehmaisiin kaksikerroksisen rivitalon. Yhtiössä on kaksi taloa ja 11 asuntoa, joille on ollut kova kysyntä. Lähes kaikki asunnot on jo myyty.

Perustajaurakoitsija Emso-Rakennus Oy hakee tälle rakennuskohteelle rahoitusta joukkorahoituksella. Sijoittamisen makuun pääsee jo pienelläkin pesämunalla, 2 000 eurosta ylöspäin. Sijoitukselle saa 11 % vuosikoron. Pääoma maksetaan takaisin vuoden 2017 heinäkuussa, joten tuotot ja pääoman saa kotiutettua nopeasti.