Älyhenkivakuutus auttaa voimaan paremmin ja vahvistaa vakuutusturvaa

Suomalaisten terveydessä on tapahtunut dramaattisia muutoksia. Kärjistäen voisi sanoa, että aiemmin suomalaisia uhkasivat erilaiset tartuntataudit, nykyään elämäntavat. Pienetkin muutokset arjessa vaikuttavat valtavasti ihmisten terveyteen - ja juuri tähän halutaan kannustaa.

LähiTapiola Pirkanmaalla on tarjolla uudenlainen älyhenkivakuutus, jossa selvitetään, miten hyvinvointipalvelut voidaan liittää osaksi henkivakuutusta. Asiakas saa käyttöönsä aktiivisuusrannekkeen sekä sähköisen terveystarkastuksen ja -valmennuksen.

Älyhenkivakuutuksen tarkoituksena on saada suomalaiset voimaan paremmin. Vakuutuksen myötä testataan, miten ihmiset sitoutuvat edistämään hyvinvointiaan, ja millaiset edut heitä siihen kannustavat.

LähiTapiolan tarkoituksena on muuttaa rooliaan vaikuttamalla suomalaisten hyvinvointiin. Vastaavaa kehitystä tapahtuu jo maailmalla. Jo nyt useat vakuutusyhtiöt tarjoavat asiakkailleen ohjelmia, jotka kannustavat asiakkaita pitämään huolta omasta terveydestään.

"Tässä Suomen mitassa erittäin merkittävässä innovaatiossa yhteistyötä tekee kaksi suomalaista yritystä. Mm. Polar Electro Finland Oy on erittäin tunnettu perheomisteinen yritys. Tarkoituksena on testata uusia asioita ja kuunnella asiakkaitamme. Haluamme tietää, miten aktiivisuuden seuranta vaikuttaa ihmisten hyvinvointiin. Koska tämänkaltainen malli on Suomessa uusi, haluamme kuulla asiakkaittemme palautetta tarkasti”, LähiTapiola Pirkanmaan palvelujohtaja Timo Europaeus sanoo.

- Haluamme tietää, miten aktiivisuuden seuranta vaikuttaa ihmisten hyvinvointiin, sanoo LähiTapiola Pirkanmaan palvelujohtaja Timo Europaeus.

Terveyden hoitaminen on halvempaa kuin sairauden hoito

Terveys ja hyvinvointi eivät ole pelkkää liiketoimintaa – sillä on suuri merkitys koko yhteiskunnan kannalta. Tosiasia on, että ennaltaehkäiseminen on halvempaa kuin sairauden hoitaminen.

Uusi hyvinvointipalvelu ei ole tarkoitettu vain himoliikkujille, vaan sen avulla halutaan tavoittaa myös ne suomalaiset, jotka tarvitsisivat eniten tukea terveytensä edistämiseksi.

LähiTapiolan teettämän tutkimuksen mukaan terveyden ylläpitäminen ja edistäminen kiinnostaa yhä useampaa suomalaista. Unensa laatua ja päiväaktiivisuuttaan on kiinnostunut mittaamaan joka kolmas suomalainen. Esimerkiksi unen laatu ja arkiliikunta ovat asioita, jotka vaikuttavat suoraan terveyteen. Näitä terveyden perustekijöitä voi jo nyt seurata, ja niihin voi vaikuttaa erilaisten valmennusten ja applikaatioiden avulla.

Huomio päivittäiseen hyvinvointiin ja oikeanlaiseen henkilöturvaan

Tutkimuksen mukaan suomalaiset suhtautuvat terveystietojensa luovuttamiseen kaksijakoisesti.

”Tämän vuoksi haluamme lisää tietoa siitä, miten suomalaiset suhtautuvat asiaan. Keräämme tietoa käyttöömme vain kokonaisdatana, eli keskitymme katsomaan, onko aktiivisuuden mittaamisesta tai terveysvalmennuksesta hyötyä pilottiin osallistuneille. Emme kerää ihmisten yksilöllisiä tietoja käyttöömme”, LähiTapiola Henkiyhtiön toimitusjohtaja Minna Kohmo kertoo.

Älyhenkivakuutuksen hankkivat tekevät ensin sähköisen terveystarkastuksen. Sen kautta jokainen saa tietoa, miten elämäntavat vaikuttavat sairastumisriskiin ja elinikään. Jokainen saa käyttöönsä myös sähköisen terveysvalmennuksen sekä liikkumista, nukkumista ja aktiivisuutta mittaavan aktiivisuusrannekkeen ja tähän liittyvän palvelun käyttöoikeuden.

Terveyskartoituksen ja terveysvalmennuksen palvelun tuottaa Kustannus Oy Duodecim. Polar Loop - aktiivisuusrannekkeen ja tähän liittyvän Polar Flow -palvelun tuottaa Polar Electro Finland Oy.

LähiTapiolan Pirkanmaan palvelujohtajan Timo Europaeuksen mukaan nyt halutaan kiinnittää ihmisten huomio paitsi päivittäiseen hyvinvointiinsa, mutta myös oikeanlaiseen henkilöturvaan.

”Suomessa ihmiset vakuuttavat hyvin omaisuutensa, mutta eivät itseään. Hyvinvointipilotissa jokaisen asiakkaan Elämänturva-kokonaisuus käydään läpi, ja hänelle valitaan sopiva vakuutus työkyvyttömyyden tai kuoleman varalle.”

Lue lisää osoitteessa lahitapiola.fi/alyhenkivakuutus.