Hyvä johtaja uskaltaa pysähtyä

Retriitistä saat ajatuksia ja työkaluja itsesi huoltamiseen ja oman hyvinvointisi johtamiseen.

Kieloranta Resort tarjoaa levolliset puitteet retriitille.

Johtajan taidoista yksi keskeisin on taito huolehtia omasta hyvinvoinnistaan, sillä johtajan työvälineistä kaikkein tärkein on hän itse.

Asian merkitys korostuu, koska johtajan hyvinvointi vaikuttaa koko työyhteisöön.

Opteamin senioripsykologi Hippu Pintilä viittaa tutkimuksiin, joiden mukaan esimerkiksi läsnäolon merkityksen tiedostavan johtajan alaiset kokevat muita vähemmän uupumusta.

- Hyvä johtaja keskittyy olemaan tässä ja nyt. Mitä taitavampi johtaja tässä tiedostamisessaan on, sitä parempia ovat myös alaisten työsuoritukset, työyhteisötaidot sekä työn ja yksityiselämän tasapaino, Pintilä sanoo.

Tutkimuksista käy ilmi myös se, että lähes puolet ajasta mielemme vaeltaa muualla kuin tässä hetkessä.

- Olemme kuitenkin elämässämme onnellisimpia ja työssämme tehokkaimpia ollessamme juuri tässä ja nyt, Pintilä painottaa.

Mentaalivalmentaja Melina Niemi nostaa esiin, että myös perhe-elämässä läsnäolon taidot ovat arvokkaita.

- Kun aamulla vie lapsia kouluun, on parempi keskittyä heidän kuulumisiinsa kuin puhelimessa puhumiseen.

Kiireen ja aikataulupaineiden keskellä on kullanarvoista tiedostaa, että pysähtymisestä ja hiljentymisestä saa uutta voimaa.

Niemi muistuttaa, ettei sohvalle rojahtaminen työpäivän päätteeksi ole lepoa, jos samalla lukee padilta sähköpostit ja käy uutissivustot läpi.

- On hyväksi, että puhelin ja tietokone ovat välillä pois käsistä. Uusia ajatuksiakin syntyy, kun aivot saavat välillä lepoa.

Jos haluaa huoltaa omaa mieltään, olisi hyvä löytää aikaa nukkua, liikkua, keskittyä, pysähtyä itseen, rentoutua, leikkiä ja olla yhdessä läheisten kanssa, muistuttaa Pintilä.

Keskittymistä ja läsnäoloa voi harjoitella. Esimerkiksi mindfulness (hyväksyvä tietoinen läsnäolo) tarjoaa keinoja parantaa keskittymiskykyä ja kohentaa tunnetaitoja.

Opteam järjestää marraskuussa retriitin johtajille, josta saa välineitä ja ideoita itsensä huoltamiseen ja oman hyvinvointinsa johtamiseen.

- Retriitissä opit pysähtymään, jotta voit nähdä. Harjoittelemme keskittymistä, tutkimme omaa johtajuutta ja syventymistä oman jaksamisen ympärille, Niemi esittelee.

Suomalaiset ovat osanneet istua kannon nokkaan tuumailemaan asioita. Tätä taitoa ei kannata unohtaa.

- Edelleen on hyvä rauhoittua aina välillä ja huoltaa itseään kokonaisvaltaisesti. Se nostaa tehoja työssä ja vaikuttaa myönteisesti myös perhe-elämään ja ihmissuhteisiin yleensä.

Retriitti

  • Kieloranta Resort, Hämeenlinna 16.–18.11.2016.
  • Saat lepoa ja energiaa.
  • Keskittymiskykysi paranee.
  • Opit tunnistamaan mielesi voiman ja missä mielesi askartelee.
  • Pääset pois 24/7-tavoitettavuudesta.
  • Tulet pois parempana ja virkeämpänä johtajana, puolisona ja vanhempana.
  • Lisätiedot ja varaukset: Hippu Pintilä, 040 778 0911, hippu.pintila@opteam.fi

Tule mukaan: Retriitti 16.-18.11.2016

Mindfulness – tule tutustumaan

Tarjoamme nopeimmille mahdollisuuden osallistua avoimeen mindfulness- tutustumistilaisuuteen. Tilaisuudet järjestetään maanantaina 19.9. kello 9.00-11.30 ja 13.00-15.30.

Varaa paikkasi: henna.vaananen@opteam.fi