Ihan(an) tavallinen päivä

Leikkiminenkin auttaa lasta paranemaan, mutta sairaalahoidossa ihan tavalliset päivät ovat joskus vaikeita toteuttaa. Tampereen Lastenklinikan Tuki ry kampanjoi tavallisten päivien puolesta.

Tampereen Lastenklinikan Tuki ry:n uusi kampanja ”Ihan(an) tavallinen päivä” kerää varoja Tampereen yliopistollisen sairaalan uuden Lasten ja nuorten keskuksen hyväksi sekä lasten terveyden tutkimukseen.

- Keräysvaroilla ei rakenneta sairaalaa, vaan rahaa käytetään sen varustamiseen lapsille mukavaksi, projektipäällikkö Susanna Lohiniemi kertoo.

Lapset tarvitsevat sairaalassa ihan samoja asioita kuin muulloinkin. Hyvä hoito, turvalliset kädet, omat rakkaat ihmiset lähelleen sekä mukavaa leikkiä kivoilla leluilla ja peleillä ovat tärkeitä.

- Lapsen sairaalahoidossa ihan tuiki tavallisetkin päivät ovat joskus vaikeita toteuttaa, ja tähän pulmaan Tampereen Lastenklinikan Tuki ry tuo helpotusta.

Lapsen joutuessa sairaalaan hauraan elämän alkumetreillä keräysvaroilla voidaan helpottaa pikkuisen vauvan äidin ja isän läsnäoloa keskoskehdon äärellä.

Vastasyntyneiden teho-osastolle kerätään varoja himmennettävien lasimoduulien hankintaan, jotta perhe voi olla välillä rauhassa osaston sykkeestä, mutta hoitajat voivat silti tarkkailla vauvan vointia.

Uuteen yksikköön tulee myös äideille ja isille sängyt, jotta pikkuinen saa pitää vanhemmat lähellään eikä tilanpuute ole esteenä.

-Tiesitkö, että keskosvauva kasvaa paremmin äidin ja isän lähellä?

Lelut, pelit ja kirjat ovat kiva ja tärkeä juttu aina, kun lapsi on sairaalassa. Ne tuovat taukoa joskus pelottaviin ja ikävältä tuntuviin hoitoihin. Leikkiminen auttaa lasta paranemaan.

Tämän päivän tutkimus on huomispäivän hoitoa. Tamperelainen lasten terveyden tutkimus on maailman huippua. Tämän tutkimuksen avulla lapset pääsevät tulevaisuudessa vähän helpommalla, vaikka kyse olisikin vakavasta sairaudesta. Keräysvaroilla voidaan tukea myös uusien hoitomuotojen kehittämistä.

- Avun tarve on lähellä, mutta niin on apukin! Yhdessä voimme saada kokoon merkittävän summan.

Järjestä kiva tapahtuma tai tempaus!

Tampereen Lastenklinikan Tuki ry toivoo, että ympäri Pirkanmaata järjestetään paljon tempauksia ja tapahtumia keräyksen tuoton kartuttamiseksi.

Tähän mennessä järjestettyjen tapahtumien kirjo on jo melkoinen: Vesijuoksuhaastekisa, gaalamuotinäytös, gaalaillalliset, juhlanaamiaiset, kirkkokonsertti, porrasjuoksutempaus, kahvikassan tuotto… Kaikki tärkeitä ja iloisia juttuja, joiden avulla on saatu aikaan paljon apua ja hienoja hetkiä pienille potilaille ja heidän läheisilleen.

- Järjestetään yhdessä lapsille Ihan(an) tavallinen päivä! Lohiniemi kutsuu.

Osallistu Sinäkin kampanjaan osoitteessa www.lahjoitalapsille.fi

 

Tiesitkö, että keskosvauva kasvaa paremmin äidin ja isän lähellä?

Tampereen Lastenklinikan Tuki ry

  • Toiminut vuodesta 1994 Tampereen yliopistollisen sairaalan pienten potilaiden hyväksi.
  • Yhdistys on tiiviissä vuorovaikutuksessa TAYSin lasten- ja nuorten osastojen potilaiden ja henkilökunnan kanssa, jotta apu kohdentuu parhaalla tavalla.
  • Yhdistyksen puheenjohtajana toimii lastentautien professori Matti Salo, ja mukana hallituksessa on edelleen yksi kolmesta perustajajäsenestä, Petri Ahoniemi.
  • Ota yhteyttä: projektipäällikkö Susanna Lohiniemi, puh. 050 4311 987 ja sähköposti susanna.lohiniemi@tampereenlastenklinikantuki.fi, www.lahjoitalapsille.fi.