Läsnä oleva johtaja on parempi johtaja

Neljätoista vuotta perheyritystä johtanut Ari Penttilä on aina halunnut kehittää sekä itseään että yritystään. Uusia työkaluja hän on saanut johtajasparrauksesta.

Toimitusjohtaja Ari Penttilä ja seniorikonsultti, psykologi Hippu Pintilä hyödyntävät johtajasparrauksen keinoja hyvin monipuolisesti tapaamisissaan. Myös luottamuksellisella keskustelulla tärkeä sijansa.

Palaveri alkoi juuri, mutta ajatukset karkaavat jo seuraavaan kokoukseen. Puhelintakin on selailtava uusien viestien varalta.

Onko tilanne tuttu?

Ari Penttilä tietää, mistä on kyse.

- Siinä ei pysty antamaan tilanteeseen täysin itseään. Se on huonoa johtamista ja samalla kovin epäkohteliasta muita paikalla olevia kohtaan, kuvailee neljätoista vuotta toimitusjohtajan tehtäviä perheyrityksessään Matkapojat Oy:ssä hoitanut Penttilä.

- Minua ärsytti tällainen lisääntyvä piirre itsessäni. Aloin hakea työkaluja siihen, että olisin enemmän tilanteissa läsnä ja voisin antaa niihin koko huomioni.

Johtajan päivästä voikin tulla turruttava sarja palavereja.

- Se on silloin yhtä palaverimössöä. Ratkaisuja ei synny, ja kohta huomaa olevansa jälleen saman porukan kanssa ratkomassa niitä samoja asioita, joissa ei päästy eteenpäin, Penttilä sanoo.

Tästä se alkoi: keskusteluja, harjoituksia, tietoisuustaitoja. Sanalla sanoen johtajasparraus.

- Johtajasparrauksessa kyse on kaikesta siitä, mikä liittyy johtamiseen, johtajan omaan hyvinvointiin ja jaksamiseen, Opteamin seniorikonsultti, psykologi Hippu Pintilä esittelee.

Ari Penttilä halusi kehittää itseään ja samalla antaa enemmän itsestään myös muille – siis johtaa paremmin ja saavuttaa siitä juontuvia tuloksia.

- Ihmisten pitäisi kehittyä koko ajan, koska ympäristökin kehittyy kaiken aikaa. Eihän yritys pysy millään mukana, jos siellä olevat ihmiset eivät kehity, Penttilä pohtii.

Johtajasparraus rakentuu aina henkilön tarpeiden ja toiveiden mukaan. Ote on aktiivinen, joten siinä voidaan ehdottaa, antaa ideoita tai vaikkapa käydä kuntosalilla. Myös mindfulnessia voidaan hyödyntää.

- Mindfulness auttaa parantamaan keskittymiskykyä, jolloin pystyy tehokkaammin olemaan hetkissä läsnä ja tuottamaan enemmän, vaikka ei tekisikään yhtään enempää, Pintilä selvittää.

Ari Penttilä sanoo olleensa kiinnostunut juuri mindfulnessista. Silti muitakin mahdollisuuksia on ammennettu monipuolisesti. Jopa luottamuksellisen keskustelun merkitys on korostunut johtajan ja hänen sparraajansa tapaamisissa.

- Kun keskustelee yrityksen ulkopuolisen henkilön kanssa, asioihin tulee aivan eri näkökulma ja perspektiivi, Penttilä sanoo.

Hippu Pintilän mukaan moni johtaja on työnsä kanssa aika yksin.

- Toki oman johtoryhmän tai alaistenkin kanssa voi tietyistä asioista puhua, mutta kokonaan organisaation ulkopuolisen henkilön kanssa voi ihan vapaasti pallotella asioita.

- Johtajan saama hyöty näkyy kuitenkin ennen kaikkea tapaamisten ja keskustelujen välillä, ja siinä, saatko silloin ideoita, ajatuksia, työkaluja tai harjoitteita, Pintilä luettelee.

Ari Penttilä on huomannut jo puolen vuoden aikana tapahtuneen kehityksen.

- Nyt pystyn olemaan ilman puhelinta ja läsnä niissä kokouksissa. On myös paljon energisempi ja luovempi olo.

- Toivottavasti tämä näkyy myös niin, että sekä yritys että alaiset saavat minusta enemmän. Sitä ainakin haluan.

__________

Johtajasparraus

  • Opteamin johtajasparrauksessa tuetaan johtajan kokonaisvaltaista hyvinvointia ja onnistumista vaativassa työssä. Sparraus räätälöidään henkilön toiveiden mukaan. Käsiteltäviä teemoja voivat olla mm. itsetuntemus johtajana, työssä jaksaminen, uudistuminen johtajana, fyysinen ja psyykkinen hyvinvointi, muutoksen johtaminen tai elämän hallinnan kokonaisuus.
  • Sparrauksessa voidaan jäsentää tämän hetken tilannetta tai hakea ratkaisuja akuutteihin asioihin, se voi olla tavoitteiden asettamista oman johtajuuden suhteen ja niihin pyrkimistä tai vaikka omien ajatusten sekä työn peilaamista ulkopuolisen kumppanin kanssa.
  • Sparrauksessa yhdistämme kokonaisvaltaisesti psykologian, personal trainerin, mindfulnessin, muutosjohtamisen, liiketoiminnan-, henkilöstö- ja ihmisten johtamisen tuomaa osaamista.

Kysy lisää: Hippu Pintilä 040 7780911 tai Melina Niemi 050 5602851.

www.opteam.fi