Lomalinjan kanssa olet aina asiantuntijan matkassa

Erikoistuminen tietoa ja elämyksiä tarjoaviin teemamatkoihin on tehnyt tamperelaisesta Lomalinjasta eturivin matkatoimiston. Tänä vuonna tarjolla on 200 design-matkaa 70 maahan.

Lomalinjan myyntiesite ilmestyy aina alkuvuoden Matkamessuille ja on nykyisin yli 200-siuvuinen julkaisu, alansa monipuolisin esite Suomessa. Myyntijohtaja Sari Mäkisen mukaan matkatarjonta onkin nyt laajempi kuin koskaan.

Asiantuntijan matkassa. Lomalinja Oy:n myyntijohtaja Sari Mäkinen on saanut kiteytettyä kahteen sanaan matkatoimiston toimintaperiaatteen ja satojen vuosittain tuotettavien matkojen perimmäisen ajatuksen.

- Kaikille matkoille yhteistä on juuri se, että asiantuntija on mukana matkalla ja matkat on kytketty teemaan. Periaatteena on saada matkalle mukaan paras mahdollinen asiantuntija.

Taustalla on kymmenen vuotta sitten tehty merkittävä ratkaisu, joka oli Lomalinja Oy:n vastaus matka-alan kiristyneeseen kilpailuun ja kasvaneeseen omatoimimatkojen verkkomyyntiin.

Uusi palvelumuotoilu vei Lomalinjan merkittävään kasvuun.

Liikennöintiin erikoistunut tamperelainen Länsilinjat perusti Lomalinjan 39 vuotta sitten aluksi hoitamaan ryhmämatkojen matkajärjestelyjä. Tämän lisäksi Lomalinja välitti isompien matkatoimistojen matkoja.

- Kun olimme jo itse tuottaneet hyvin ja huolella toteutettuja ryhmämatkoja, heräsi kysymys, miksi emme monistaisi niitä. Siitä sai alkunsa ajatus ”Lomalinja asiantuntijan matkassa”.

Alkunsa sai matkatarjonta, jolle ominaista ovat laatu sekä suunniteltu ohjelma teemoineen.

- Aina mukana pitää olla sydän sekä ajatus siitä, kenelle matka tehdään.

Koska ihmiset, tavat ja kulttuurit, historia sekä taide kiinnostavat, Lomalinja paketoi ne asiakkaita kiinnostavalla tavalla.

- Ihmiset ovat tiedonhaluisia ja haluavat matkoilta aikaisempaa enemmän sisältöä. Aloimme koota asiantuntijaverkostoa, johon tällä hetkellä kuuluu noin 150 eri alojen asiantuntijaopasta.

- Osa heistä on tohtoreita tai pitkään opiskelleita spesialisteja, osa elämänkokemuksensa kautta tietonsa hankkineita. Yhteistä heille on valtava määrä tietoa ja kokemusta sekä ymmärrystä toimia eri kulttuureissa.

- Olemme kasvattaneet teemoja ja ottaneet uusia maita haltuun. Samalla olemme edenneet maltillisesti ja pienin askelin eteenpäin, koska olemme pyrkineet aina tekemään asiat laadukkaasti ja hyvin.

Asiakkaiden kiinnostus uusiin, hyvin suunniteltuihin matkoihin on kuitenkin tuonut yritykselle kunnon kasvupyrähdyksiä.

- Vuonna 2010 kasvoimme 54 prosenttia, ja kahtena seuraavanakin vuonna 34 prosenttia.

- Lomalinjalla on nyt kymmenen työntekijää, joista kolme on Helsingissä ja seitsemän Tampereella. Lisäksi meillä on harjoittelijoita ja kesätyöntekijöitä. Sanommekin, että meillä palvelee ihminen. 

- Meiltä voi ostaa matkan toimistosta tai verkosta, asiakas valitsee kumpaa hän haluaa käyttää. Verkossa matkoista ostetaan tällä hetkellä 30-35 prosenttia, ja uskomme osuuden nousevan uusien verkkosivujen myötä 40 prosenttiin.

Hyvin suunnitellun, ohjelmaa ja asiantuntemusta sisältävän matkan rinnalla Sari Mäkinen korostaa turvallisuutta.

- Matkatoimisto avustaa ja auttaa aina. Suomen matkatoimistoliiton iskulause onkin ”Ilman matkatoimistoa olet maailmalla yksin”.

-Ja myös laatuvaatimukseen on vastattava joka paikassa maailmaa.

 

Sarin tärpit

Hurtigruten

Norjan rannikon alkuperäinen laivareitti vuodesta 1893 lähtien. Sanotaan maailman kauneimmaksi merimatkaksi.

Sari: ”Uskomattoman kysytty kohde. Olemme tämän matkan suurimpia myyjiä. Tänä vuonna myyty kymmenille ryhmille.”

Kiina

Lomalinjan Kiinan tuotannon opas Marja-Leena Tiensuu on toiminut matkaoppaana jo yli 40 vuotta.

Sari: ”Tuotamme Kiinaa hyvin monipuolisesti. Nähtävyyksien kannalta ensimmäistä kertaa Kiinaan matkustavan kannattaa valita matka Keisareiden kaupungit Peking-Xian, jolloin voi nähdä Kiinan muurin ja Terrakotta-armeijan.”

Kuuba

Lomalinjan Kuuba on monipuolinen.

Sari: ”Kuubaan kannattaa matkustaa nyt. Emme myy pelkästään rantalomia, vaan tarjoamme kiertomatkoja, balettifestivaalia ja muuta kulttuuria, jotka kertovat maasta paljon rantalomia enemmän.”

Kaukomatkat

Kaukomatkojen suosio kasvaa vuosi vuodelta.

Sari: ”Japanin, Perun, Nepalin, Intian, Etelä-Afrikan ja Vietnamin lisäksi myös risteilyt kasvattavat suosiotaan. Royal Caribbean -laivoilla risteily on nautinto, ja tarjonnassamme on valinnanvaraa Dubain ja Karibian risteilyistä Keski-Amerikan aalloille - unohtamatta Kaukoidän risteilyjä.”

Brittein saaret

Televisiosarjojen tunnetuksi tekemät kaupungit, alueet ja maisemat voi näillä matkoilla nähdä ja kokea itse.

Sari: ”Doc Martin, Agatha Christie, Jane Austen, Dowton Abbey… Englantilaiset osaavat tuotteistaa. Myös Skotlannin ja Irlannin kiertomatkat kiinnostavat aina.”

Pitkät matkat

Kesää voi jatkaa kuukauden Espanjassa, Portugalissa tai Turkissa, joissa kohteina ovat Fuengirola, Albufeira ja Alanya.

Sari: ”Näille matkoille auringon alle lähdetään silloin syksyllä, kun meillä sataa räntää ja on pimeää.”

Mummun matkassa

Isoäidit lähtevät näille matkoille lastenlapsiensa kanssa.

Sari: ”Mummun matkassa maailmalla pääsee vierailemaan Harry Potter –elokuvien studiolla ja monissa muissa kohteissa Lontoossa. Harry Potterin höyryjuna voi myös viedä halki Yorkshiren, jossa isoäiti voi nauttia Emmerdalen maisemista.”

Aktiivimatkat

Lomalinja tarjoaa erilaisia aktiivimatkoja, joihin kuuluu pilatesta, joogaa tai vaikkapa patikointia Kiinan muurilla.

Sari: ”Vaellukset vanhoilla pyhiinvaellusreiteillä ovat erittäin suosittuja. Tänä vuonna yksi suosituimmista aktiivimatkoistamme on vaellukset Santiago de Compostelaan Espanjaan.”

 

FAKTA

Lomalinja

  • Vuonna 1977 Tampereella perustettu Lomalinja on Länsilinjat-konsernin tytäryhtiö.
  • Kasvanut Suomen monipuolisimmaksi teemamatkoja tarjoavaksi matkatoimistoksi.
  • Tänä vuonna tarjolla on noin 200 erilaista teemamatkaa. Kohdemaita on 70.
  • Tunnettu design-matkoistaan, joita räätälöidään erityisesti ruuhkavuodet ohittaneille, yli 55-vuotiaille matkustajille.
  • 10 työntekijää, lisäksi harjoittelijoita ja kesätyöntekijöitä. Liikevaihto noin 9 miljoonaa euroa.
  • Toimistot Helsingissä ja Tampereella.

www.lomalinja.fi