Rekryä ja kikyä samalta luukulta

TAKK Yrityspalvelu näyttää käytännössä, kuinka sujuvaa rekrytoitavien työntekijöiden tai yrityksen nykyisen henkilöstön koulutus voi olla. Koulutus voidaan suunnitella ja toteuttaa yhteistyössä TE-toimiston kanssa yhteishankintakoulutuksena.

TAKK Yrityspalvelun Olli-Pekka Tuomi, Harri Huhdanpää ja Armi Hyvönen (oikealla) sekä TE-toimiston Marja Poussa (toinen oikealta) löytävät Pirkanmaan yrityksille sujuvat keinot ja rahoituksen työntekijöiden kouluttamiseen.

Koulutus on oiva keino varmistaa työntekijöiden osaaminen niin rekrytointivaiheessa kuin yrityksen uudistaessaan toimintaansa tai tuotantoaan.

Vuonna 2016 perustettu Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen yrityspalveluyksikkö luo yrityksille kasvun ja kilpailukyvyn mahdollistavia osaamispalveluja ja rahoitusratkaisuja.

TAKK Yrityspalvelun asiakkaina Pirkanmaan yritykset voivat hyödyntää Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen osaamista.

-Haluamme olla asiakkaidemme paras koulutuskanava. Palvelemme niin pieniä, keskisuuria kuin suuria globaaleja tuotanto- ja palveluyrityksiä, Armi Hyvönen esittelee.

-Koulutuspalvelumme on lisäksi sujuvaa ja ketterää, hän lisää.

Yhteistyössä Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimiston kanssa yrityksille löytyy malli koulutuksen järjestämiseen, yhteishankintakoulutus.

TE-toimiston palveluesimies Marja Poussa muistuttaakin, että RekryKoulutus voidaan järjestää ihan millä alalla tahansa.

-Edellytyksenä on tietenkin yrityksen rekrytointitarve. Eikä isoa ryhmää suinkaan tarvita, vaan RekryKoulutuksella voidaan ottaa työhön myös yksittäisiä henkilöitä.

TAKK Yrityspalvelun Olli-Pekka Tuomen mukaan yrittäjä itse voi osallistua koulutukseen etenkin silloin, kun hän palkkaa ensimmäisiä ulkopuolisia työntekijöitä yritykseensä.

-Mikroyrityksiin kauttamme on kanavoitunut jatkajia yksilöllisen rekrytointikoulutuksen kautta, Tuomi mainitsee esimerkkinä.

-Byrokratian kannalta hakemusasiat ovat jopa hämmästyttävän yksinkertaisia hoitaa, Tuomi vinkkaa yrityksille.

Harri Huhdanpää nostaa esiin usein julkisuudessa olevan kohtaanto-ongelman siitä, että työ ei kohtaa tekijäänsä.

-Kyllä työlle aina tekijä löytyy, Huhdanpää rohkaisee.

-On myös hyvä muistaa, että rekrytointikoulutuksessa työnantaja luonnollisesti osallistuu työntekijöiden valintaprosessiin, hän lisää.

Uusilla yrityksille räätälöidyillä valmennuksilla voidaan varmistaa yrityksen kilpailukyky ja henkilöstön riittävä osaaminen.

Tuoreina esimerkkeinä ovat Pirkanmaan ELY-keskuksen rahoittamat RekryKoulutukset Securitas Oy:lle ja PSHP Sairaalahuollolle.

-Molempiin koulutuksiin on juuri nyt haku käynnissä ja rekrytoitavia tarvitaan 25-30 henkilöä kumpaankin, Hyvönen kertoo.

Koulutus on räätälöity yritysten tarpeisiin ja koulutukset antavat opiskelijoille pätevyyden alan ammattiin tai työtehtävään.

TäsmäKoulutusta yhteishankintana voidaan tarjota, kun yritys kehittyy ja henkilöstöltä kysytään uutta osaamista.

TäsmäKoulutuksia on toteutettu muun muassa Pirkanmaan Senioripalvelut Oy:lle sekä Viola-kotiyhdistykselle.

-Nämä koulutukset on suunnattu nykyiselle henkilöstölle, ja ne päivittävät työntekijöiden osaamisen uusien vaatimusten tasalle, Hyvönen esittelee.

Yritysten työvoimatarpeisiin on vastattu esimerkiksi kiinteistöalan, betonielementtiasentajien, betonielementtisuunnittelijoiden ja kiinteistönvälittäjien rekrytointikoulutuksilla.

-Rekrytointikoulutuksella olemme myös kouluttaneet automyyjiä Tampereen merkkiliikkeet ry:n jäsenyrityksille ja sähköverkkosuunnittelijoita sähköverkkoalalle, Hyvönen jatkaa listaa.

-Tärkeintä on lähteä rohkeasti liikkeelle ja kysymään näistä mahdollisuuksista. Suunnitelmakin muotoutuu vuoropuhelun myötä, Hyvönen rohkaisee yrityksiä.

 

Loistoduuniin!

Täältä löytyy sekä työ että työntekijä

TAKKin ja Pirkanmaan TE-toimiston yhteistyönä toteutamme aivan uudenlaisia työnantajien ja työnhakijoiden Loistoduuniin!-rekrytapahtumia, joissa työnantajilla on mahdollisuus saada osaavaa työvoimaa ja työntekijöillä löytää hyviä työpaikkoja.

Ammattialakohtaiset iltapäivätapahtumat kello 13-15 ovat vuonna 2017:

  • 9.2. Turvallisuus-, hyvinvointi- ja kiinteistöpalvelualat
  • 29.3. Konetekniikka ja metalliala
  • 26.4. Auto- ja logistiikka-ala
  • 11.10. Rakentaminen ja ympäristöala
  • 15.11. Liiketalous, yrittäjyys ja isännöinti

Nämä toteutetaan TAKKin Nirvan kampuksella Tampereella osoitteessa Kurssikeskuksenkatu 11.

Lue lisää ja ilmoittaudu >>www.takk.fi/loistoduuniin 2017

 

Ota yhteyttä

Räätälöidään henkilöstöllesi sopiva valmennus tai koulutus.

TAKK Yrityspalvelu

Olli-Pekka Tuomi 044 790 6230

Harri Huhdanpää 044 790 6473

Armi Hyvönen 044 790 6310

etunimi.sukunimi@takk.fi

TE-palvelut

Marja Poussa 0295 045 722

marja.poussa@te-toimisto.fi

 

Laadulle tunnustus

Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK palkittiin voittajana opetus- ja kulttuuriministeriön laatupalkinnolla marraskuussa 2016.

TAKK on ensimmäinen aikuiskoulutuskeskus, joka on voittanut laatupalkintokilpailussa. Lisäksi TAKK on ensimmäinen kilpailun voittanut pirkanmaalainen oppilaitos.