TAKKista kansainväliset asiantuntijat yrityksiin

Kun osaaminen on kohdallaan, ei kielitaidon tarvitse olla esteenä.

Tredean kehittämispäällikkö Marjukka Hourunranta, TAKKin opiskelija ja Tredean tuleva työntekijä Grace Segovia sekä TAKKin kouluttaja Mia Löytty muistuttavat, että kansainvälisissä osaajissa on tarjolla valtava asiantuntijapotentiaali pirkanmaalaisille yrityksille.

Segovia on kouluttaja Mia Löytyn mukaan hyvä esimerkki korkeasti koulutetusta kansainvälisestä osaajasta, jonka osaaminen on suoraan hyödynnettävissä yrityksissä.

Löytty työskentelee TAKKissa kotoutumiskoulutuksen ohjaajana. Hän tapaa työssään opiskelijoita, jotka ovat toimineet kotimaassaan oman alansa asiantuntijoina. He voisivat ammatillisen osaamisensa lisäksi tuoda suomalaisiin yrityksiin kansainvälisillä markkinoilla tarvittavaa kulttuurin tuntemusta.

Tilanne on tuttu myös Tredea Oy:n kehittämispäällikkö Marjukka Hourunrannalle. Tredea koordinoi mm. Talent Tampere -verkostoa, joka edistää yritysten ja kansainvälisten osaajien kohtaamista.

- Aina ei tarvitse lähteä siitä, että maahanmuuttajan pitää hankkia uusi ammatti, vaan olemassa olevaa, lähtömaassa hankittua osaamista voitaisiin hyödyntää paljon nykyistä aktiivisemmin, Hourunranta kannustaa.

Kun osaaminen on kohdallaan, ei kielitaidon tarvitse olla este työllistymiselle.

Osaaminen edellä

Kotoutumiskoulutukseen sisältyvä työharjoittelu on yrityksille hyvä tilaisuus testata työntekijän osaamista ja soveltuvuutta, matalalla kynnyksellä.

- Ensiksi selvitämme tarkoin opiskelijan aiemman osaamisen, ja sen pohjalta lähdetään kartoittamaan sopivia työnantajia, kertoo Mia Löytty.

-Ohjaajan ammattitaitoa on kohtauttaa oikea opiskelija ja oikea työnantaja.

Filippiiniläissyntyiselle Grace Segovialle paikka löytyi Tredeasta. Pelkkä CV riitti vakuuttamaan siitä, että Segovia kannattaa ottaa harjoitteluun.

Ennen Suomeen tuloaan Segovia työskenteli rekrytoijana ja headhunterina Dubaissa. Hänen erityisalaansa olivat kansainväliset rekrytoinnit. Koulutukseltaan hän on viestintätieteiden kandidaatti.

- Pääsin Tredeassa tekemään hyvin samantyyppisiä tehtäviä, joita olin tehnyt kahdeksan vuoden ajan Dubaissa.

- Tein henkilö- ja asiantuntijahakuja ja pääsin vetämään myös LinkedIn-koulutuksia, Segovia kertoo.

Tehtävänkuva Tredeassa oli uusi, ja Segovia pääsi pitkälti luomaan sen itse. Samalla hän sai tilaisuuden näyttää monipuolista osaamistaan.

- Erityisesti asiantuntijoiden on tärkeä ensin osoittaa osaamisensa työnantajalle, vaikkapa harjoittelun tai keikkatöiden kautta.

- Työnantajan on paljon helpompi palkata uusi työntekijä, kun ihminen ja osaaminen ovat tulleet tutuiksi, kannustaa Hourunranta.

- Grace solahti nopeasti mukaan porukkaamme ja tarttui heti aktiivisesti toimeen, hän jatkaa.

Segovia itse tuntee päässeensä kunnolla sisään suomalaiseen työkulttuuriin vasta harjoittelun aikana.

- Olen huomannut myös sen, että kahvitauot ovat Suomessa tärkeitä, Segovia hymyilee.

Segovian osaaminen vakuutti, ja hän jatkaa kotoutumiskoulutuksen jälkeen Tredeassa – työsuhteessa.

Kielen opetus viedään työpaikoille

Kielitaito voi toisinaan tuntua kynnyskysymykseltä rekrytointitilanteessa. Ammattialan työkielen ja -kulttuurin oppii kuitenkin parhaiten työpaikalla aidoissa työtilanteissa.

- Uutuutena meillä on yrityksille tarjolla työpaikkasuomea-koulutuksia, joissa suomen kielen kouluttaja tulee yritykseen ja opetussisällöt räätälöidään työpaikkakohtaisesti, kertoo TAKKin koulutuspäällikkö Janne Haikansalo.

Kun kielen opetus tuodaan työpaikalle ja kytketään työhön, helpotetaan työnantajan ohjausvastuuta ja tuetaan työntekijän alkutaipaletta uudessa työssä.

- Kielikoulutusten lisäksi meiltä löytyy yrityksille myös muita palveluita kansainvälistymisen edistämiseksi ja monikulttuurisuusosaamiseen, Haikansalo muistuttaa.

Tutustu TAKKin maahanmuuttajakoulutuksiin >