Tampere Tunnetuksi Passilla teet hyvät kaupat keskustassa

Onpa Passi sitten taskussa kulkeva vihkonen tai mobiililaitteelle ladattu versio, se sisältää yli 160 rahanarvoista tarjousta Tampereen keskustan palveluihin.

Tampere Tunnetuksi Passi on mainio tietopaukku kaupungin keskustan palveluista, mutta ennen kaikkea se on verraton etuvihko ostosten tekoon ja palveluiden käyttöön. Passi nimittäin sisältää yli 160 tuntuvaa, rahanarvoista tarjousta.

- Mukana on muun muassa ravintoloita, kahviloita, vaatekauppoja, putiikkeja, teattereita, liikuntakeskuksia, kelloliikkeitä ja hotelleja, luettelee etupassin tuottaneen Tampere Tunnetuksi ry:n toiminnanjohtaja Liina Kangas.

Passista on tehty pieni ja näppärä vihkonen, joten se kulkee hyvin mukana ja mahtuu kätevästi taskuun. Passin voi lunastaa monista keskustan liikkeistä viiden euron hintaan.

Viime vuonna ensimmäistä kertaa käyttöön otetun paperisen etupassin rinnalle on tänä vuonna tullut myös puhelimeen ladattava versio.

- Mobiilisovellus on ostettavissa Android-, iOS- ja Windows-puhelimiin, Kangas kertoo.

Passin voi ladata omasta sovelluskaupastaan ilmaiseksi ja avata tämän jälkeen tarjoukset käyttöönsä viidellä eurolla.

- Sen lataaminen sovelluskaupasta onnistuu viimeistään puhelimen päivityksen jälkeen, Kangas vinkkaa.

Passia näytetään ennen ostosta. Myyjä merkitsee rastin ruutuun, kun tarjous on käytetty. Tarjoukset ovat voimassa 1-3 kertaa tai rajoittamattoman määrän.

Passia voi lainata toiselle henkilölle. Se on myös mainio lahja vaikkapa opiskelijalle.

Passin molemmat kieliversiot, englanti ja suomi, on tehty samaan etuvihkoon.

Helppokäyttöisestä sovelluksesta näkee tarjoukset aihealueittain ja niiden tarjoajat kartalla.

Asiakas näyttää kassalla tarjousta, jonka haluaa käyttää ja myyjä kuittaa sen käytetyksi sovelluksesta nappia painamalla.

- Passilla voi ihan oikeasti säästää rahaa, mutta monet ovat myös huomanneet siitä löytyvän uusia kauppoja ja palveluita, joita ei aiemmin tiennyt olevan olemassakaan, Kangas iloitsee.

- Passi on hieno asia, ja sen käyttö lisääntyy varmasti merkittävästi uuden mobiilisovelluksen myötä. Tämä on keskustan liikkeille tärkeä asia, mutta myös Tampereen kaupungille, koska keskusta on kaupungin sydän ja elävä keskusta kaiken lähtökohta, Tampereen elinkeinojohtaja Timo Antikainen korostaa.

__________

Rakas Tampere kutsuu löytöretkelle

Anne Caglayan (takaa vasemmalta), Siiri Halonen ja Liina Kangas sekä Karoliina Kairtamo (edessä vasemmalta), Riikka Töytäri ja Päivi Hirviniemi toivovat Tampere Tunnetuksi Passille runsasta käyttöä ja kutsuvat kaikkia Rakas Tampere –tapahtumaan sekä sen yhteydessä ensimmäistä kertaa järjestettävään Ostosten Yöhön.

Tapahtuma rohkaisee kokeilemaan uutta, avaamaan uusia ovia ja löytämään uusi reittejä.

Rakas Tampere –tapahtuma tuo esiin Tampereen keskustan monipuolisia palveluja ja rohkaisee ihmisiä myös rakastumaan kaupunkiin ja sen elämänmenoon. Kolmatta kertaa järjestettävä tapahtuma alkaa keskiviikkona 18. toukokuuta ja jatkuu sunnuntaihin 22. toukokuuta asti.

- Tavoitteena on, että tamperelaiset löytäisivät omat lempiputiikkinsa, kantakahvilansa ja muut suosikkinsa, tapahtuman tuottaja Riikka Töytäri kiteyttää ajatuksen.

Tampere Tutuksi ry:n toiminnanjohtaja Liina Kankaan mukaan tapahtumaan on haettu katumyyntilupa koko keskusta-alueelle.

- Toivomme, että myös liikkeiden edessä tapahtuisi ja liikkeet tulisivat perjantaina ja lauantaina myymään tuotteitaan kadulle, nostaisivat sinne rekkiä tai grillaisivat pieniä annoksia, Kangas sanoo.

Rakas Tampere syntyy ja tapahtuu ennen kaikkea liikkeissä ja liikkeiden edustoilla.

- Tapahtuma tarjoaa puitteet liikkeille ja samalla kutsun ihmisille lähteä shoppailemaan ja viihtymään - rakastamaan Tamperetta, sen kauppoja ja palveluja, Töytäri luonnehtii.

Aleksanterinkadulla liikettä pitävä ja turkkilaisiin hamam-pyyhkeisiin erikoistunut Anne Caglayan sanoo juuri tapahtumien tuovan mukavasti elämää keskustaan.

- Usein saa ulkopaikkakuntalaisiltakin palautetta, että ihanaa kun teillä on näin paljon putiikkeja ja tapahtumia, Caglayan sanoo.

- Tärkeää onkin saada ihmiset kiertelemään eri puolilla keskustaa ja huomaamaan uusia liikkeitä ja tutustumaan niiden palveluihin. Siinä tapahtumat ovat hyviä, hän mainitsee.

Riikka Töytäri sanookin nimenomaan toivovansa, että Rakas Tampereessa ihmiset seikkailisivat keskustassa enemmän ja löytäisivät uusia reittejä. Aiemmista tapahtumista on jo hyviä kokemuksia.

- Rakas Tampere sai ainakin viimeksi liikkeelle sellaisia ihmisiä, jotka eivät muuten meille löytäneet, kiittelee liikunta- ja tanssistudio Fiilis Fitnessiä Tampere-talon ja yliopiston kulmassa pitävä Siiri Halonen.

Seuraava tapahtuma voi tarjota vaikkapa mahdollisuuden esittäytyä uudessa paikassa, kuten lastenvaateliike Kuopuksen yrittäjät Päivi Hirviniemi ja Karoliina Kairtamo aikovatkin tehdä.

- Olemme muuttamassa Kehräsaaresta Sokokselle kolmanteen kerrokseen ja voimme viettää avajaisia Rakas Tampere -tapahtuman yhteydessä, he sanovat.

- Keskustan asukkaana voin lisäksi sanoa, että kyllä Tampereen keskustasta kaikki löytyy, Karoliina Kairtamo antaa tunnustusta.

__________

Ensimmäinen Ostosten Yö

Osana Rakas Tampere –tapahtumaa kaupungissa järjestetään ensimmäistä kertaa Ostosten Yö perjantaina 20. toukokuuta.

Tampereen keskustan liikkeet ovat silloin avoinna kello 23:een asti, joten työpäivän jälkeen on vielä runsaasti aikaa kiireettömään ostosten tekemiseen.

Liikkeissä on runsaasti ohjelmaa ja erilaisia kilpailuja.

__________

Rakas Tampere -vinkkejä

Keskiviikko 18.5.

 • Rakkausiltamat Bistro Venlassa alkaen kello 18.

Torstai 19.5.

 • Tammelan Iltatori kello 16-20. Tule pitämään kirpputoria ilman kustannusta.

Perjantai 20.5.

 • Kävelykeskustan avaustilaisuus Kuninkaankadulla kello 14.
 • Ostosten Yö. Liikkeet avoinna kello 23:een asti.
 • Tuomiokirkonkadun rieha: kadun putiikit tuovat liikkeensä kadulle.
 • Tampereen Yrittäjänaiset Hämeenkadulla.
 • Työväki rakastaa Werstaalla. Opastettu ja ilmainen kierros museolla kello 17.
 • Tallipihalla Vanhan tallin penkojaiset.
 • Särkänniemen Näsinneulan näkötorni avoinna veloituksetta kello 17-23.30.

Lauantai 21.5.

 • Katusoittajat ja esiintyjät viihdyttävät keskustan yllättävissä paikoissa.
 • Rakas Tampere putiikeilla tuotteet ulkomyynnissä.

Sunnuntai 22.5.

 • Vilttikirppis Hämeenpuistossa kello 11-16.

__________

Tampere Tunnetuksi Ry

 • Tampereen keskustan kehittämisyhdistys, joka mm. järjestää tapahtumia, hallinnoi alueita ja markkinoi keskustaa Tampere Tunnetuksi Passilla.
 • Vuonna 1965 perustettu yhdistys edustaa noin kolmeasataa tamperelaista yritystä, kiinteistönomistajaa ja yksityishenkilöä.
 • Jäsenkuntaa yhdistää erityisesti halu olla mukana keskustan elävöittämisessä.
 • Yhdistys hallinnoi ja vuokraa Kuninkaankadun kävelykatualuetta välillä Hämeenkatu-Satakunnankatu vuoden 2015 alusta alkaen.
 • Hämeenkadulla yhdistys hallinnoi ja vuokraa uutta jalkakäytäväaluetta.
 • Tampere Tunnetuksi ry ja Tampereen kaupunki allekirjoittivat tammikuussa 2013 Tampereen keskustan kehittämisen kolmikantasopimuksen.
 • Tampere Tunnetuksi ry edustaa sopimuksessa tamperelaista elinkeinoelämää ja keskusta-alueen kiinteistöjä.
 • Yhdistys toimii keskustan yrittäjien ja kiinteistönomistajien vuorovaikutuskanavana keskustan kehittämiseen liittyvissä suunnittelu- ja kehittämisprosesseissa.