Työttömyyden uhkaa voi torjua valmennuksella

Irtisanotun työntekijän sijoittumista uudelleen työelämään voidaan edistää sekä ryhmässä että yksilöllisellä ohjauksella. Sirpa Haka on menettänyt työnsä kahdesti, mutta kahdesti hän on myös palannut työelämään.

Vakuutusyhtiö Turvan asiakasneuvojana vastikään aloittanut Sirpa Haka sai seniorkonsultti, psykologi Outi Kärkkäiseltä valmennusta työnhaussa.

Kun Sirpa Haka muutti elokuussa 2014 Helsingistä Tampereelle, ikänsä työtä tehneelle asiakaspalvelun ammattilaiselle ei tullut mieleenkään, että hänen työpaikkansa häviäisi alta aikayksikön ja häntä uhkaisi työttömyys.

Niin vain kävi, ja kävipä vielä kaksi kertaa.

Sirpan muutosta Tampereelle oli ehtinyt kulua vain kaksi kuukautta, kun vakuutusyhtiön asiakaspalvelukeskuksen lopettamisesta ilmoitettiin.

Tilannetta tasoittamaan tuli mahdollisuus osallistua valmennukseen, joka tukee sijoittumista uudelleen työelämään.

- Ehdin olla mukana valmennuksen ensimmäisessä osiossa, kun tulin valituksi hakemaani myyntipäällikön tehtävään saman työnantajan palveluksessa. Mutta kuinka ollakaan, kului vain vajaa vuosi, kun ilmoitettiin, että myyntipäällikköjen kaikki toimenkuvat lakkautetaan vuoden 2015 lopussa.

Sirpa oli jälleen työttömyysuhan alla, ja ikää oli mittarissa 58 vuotta. Hän kuitenkin kiittelee sitä, että jälleen työnantaja tarjosi tilanteessa muutosvalmennusta.

- Silloin päätin, että otan valmennuksesta kaiken irti. Olin myös yhteydessä puhelimitse mahdollisiin uusiin työnantajiin ja lähetin hakemuksia. Opteamin Outi Kärkkäisen asiantuntevalla opastuksella sain loppusilauksen hakemuksiini.

- Uudelleensijoittumisvalmennuksessa tuemme irtisanottuja työntekijöitä uuden työn tai ammatin löytämisessä, luonnehtii Opteamin seniorkonsultti, psykologi Outi Kärkkäinen.

Ulkopuoliset silmät voivat myös nähdä työnhakijan kyvyt uudella tavalla. Etenkin pitkän työuran tehneille työnhaku voi olla kokonaan uusi maailma. Samalla oma monipuolinen osaaminen on voinut hämärtyä.

- Voi olla, että sitä vain sanoo tehneensä asiakaspalvelutyötä, vaikka se olisi sisältynyt hyvinkin monenlaisia tehtäviä, Kärkkäinen mainitsee.

- Osaaminen käydään laajasti läpi, ennen kuin tehdään ensimmäistäkään ansioluetteloa tai hakemusta.

- Aivan aluksi tulisi kuitenkin kirkastaa oma motivaatio. Haluaako jatkaa samanlaisissa tehtävissä, vaihtaako alaa vai kouluttautuako uuteen ammattiin?

Työnantajalle työntekijöiden uudelleensijoittumisvalmennus tarjoaa mahdollisuuden harjoittaa hyvää henkilöstöpolitiikkaa.

­- Olennaista on säilyttää hyvä työnantajaimago. Vastuullisella ja inhimillisellä toimintatavalla vaikutetaan myös irtisanomistilanteessa työnsä säilyttävien jaksamiseen, Kärkkäinen korostaa.

Mutta missä tilanteessa Sirpa Haka on tällä hetkellä?

Hän on hyvin motivoitunut nykyisessä työssään vakuutusyhtiö Turvan asiakasneuvojana Tampereella.

- Yrityksen slogania lainatakseni anoisin nyt olevani Turvassa, hän naurahtaa.

-Sirpa on myös mahtava esimerkki siitä, ettei ikä ole este uuden työn löytämiselle, Outi Kärkkäinen iloitsee.

Opteamin valmennustiimiin kuuluvat asiantuntijaliiketoiminnan kehittämisen seniorkonsultti, psykologi Hippu Pintilä, seniorkonsultti, psykologi Outi Kärkkäinen, yrittäjä ja valmentaja Melina Niemi sekä henkilöstökonsultti, kuntoutuspsykologi Kristiina Lehmus.

Opteamin USV-palvelu

USV eli uudelleensijoittumisvalmennus (engl. outplacement).

  • Tarjoaa apua uudelleen työllistymiseen.
  • Auttaa irtisanotun työntekijän lisäksi työnantajaa sekä työpaikkansa säilyttäviä työyhteisön jäseniä.
  • Valmennukset räätälöidään yrityksen tarpeisiin. Vaihtoehtoina ovat esimerkiksi ryhmävalmennus tai yksilövalmennus.Ryhmävalmennuksessa korostuu yhteisöllisyys ja vertaistuki.

Ota yhteyttä: outi.karkkainen@opteam.fi tai puh. 050 396 1138

 

Valmennuksen edut työnantajalle

  • Tilanne, jossa yrityksessä joudutaan sopeuttamaan henkilökuntaa, on aina henkilöstöpolitiikan näyteikkuna. Irtisanotuista huolehtiminen osoittaa hyvää henkilöstöpolitiikkaa huonoinakin aikoina ja viestii vastuullisesta henkilöstöjohtamisesta.
  • Henkilöstöstään huolehtivan yrityksen imago auttaa, kun parempina aikoina tarvitaan jälleen uusia työntekijöitä.
  • Auttaa taloon jäävää henkilöstöä jaksamaan ja motivoitumaan, kun tietää irtisanotun saavan tukea.

www.opteam.fi