Posti Green - 100% hiilineutraali kuljetus

Yritys voi vaikuttaa hiilijalanjälkeen logistiikalla

Posti on ollut maailmalla edelläkävijä ilmastoystävällisten kuljetustuotteiden osalta. Olimme muun muassa maailman ensimmäinen posti vuonna 2011, joka tarjosi sata prosenttisesti hiilineutraalit kuljetukset postinjakelun asiakkailleen ilman lisämaksua.

Tänä vuonna Posti otti jälleen merkittävän askeleen kestävän kehityksen edistämiseksi. Laajensimme ilmastoystävälliset Posti Green -tuotteet kattamaan myös paketti- ja logistiikkapalvelut sekä toimitusketjuratkaisumme. Nyt kaikki Suomessa tarjoamamme palvelut ovat asiakkaillemme nollapäästöisiä.

- Olemme saaneet yrityksiltä erittäin positiivista palautetta Posti Greenin laajentumisesta. Monella asiakkaallamme on omat ilmastotavoitteensa ja kestävän kehityksen ohjelmansa, joiden toteuttamisessa me logistiikkakumppanina pystymme nyt tukemaan entistä paremmin, kertoo Postin vastuullisuusjohtaja Noomi Jägerhorn.

Asiakkaille Posti Green tarkoittaa sitä, että kaikki heidän Postilta ostamansa kuljetus- ja toimitusketjupalvelut ovat ilman lisämaksua täysin päästöttömiä. Lisäksi asiakkaat saavat Postilta päästöraportin käyttämiensä tuotteiden synnyttämistä ja nollatuista päästöistä.

Posti itse on asettanut tavoitteekseen vähentää hiilidioksidipäästöjä 30 % suhteessa liikevaihtoon vuoteen 2020 mennessä vertailuvuoden ollessa 2007. Kuljetusten ja jakelun päästöjä alennetaan ennen kaikkea tehokkaalla reittisuunnittelulla, yhdistelemällä kuljetuksia sekä ympäristön huomioivalla ajotapakoulutuksella.

Jäljelle jääneet päästöt Posti nollaa osallistumalla ilmastoprojekteihin. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kun yhden kirjeen kuljettaminen tuottaa 20 grammaa hiilidioksidia, Posti varmistaa sertifioitujen ilmastoprojektien avulla, että toisaalla tuotetaan saman verran vähemmän.

Logistiikka muodostaa merkittävän osan yrityksen hiilijalanjäljestä.

Logistiikka muodostaa merkittävän osan yrityksen hiilijalanjäljestä. Tutkimustulokset* kertovat, että jopa 73 % suomalaisista haluaa suosia yrityksiä, jotka huomioivat ympäristötekijät hankinnoissaan. Huoli maapallon luonnonvarojen loppumisesta on yhteinen meille kaikille. Olemme Postilla kantaneet vastuuta ympäristöstä jo pitkään. Asiakkaillemme tämä näkyy hiilineutraaleina Posti Green -tuotteina, jotka kattavat kaikki palvelumme Suomessa. Posti Green -palveluun kuuluu kuljetusten lisäksi maksuton CO2-päästöraportointi, jotta asiakkaamme voivat varmistua siitä, että heidän käyttämiensä logistiikkapalvelujen ympäristökuormitus tosiaan on nolla. Posti Green -merkintä kertoo yrityksesi vastuullisuudesta ja on tulevaisuudessa entistä tärkeämpi kilpailuetu. (*Lähde: Evidens 2015)

Mikäli kiinnostuit Posti Green palveluista, niin ota yhtettä >>