Uusi laiva Megastar toteuttaa suomalaisten toiveita

Laivamatka Tallinnaan on ensi vuonna aivan uudenlainen elämys. Suomalainen design on luonut puitteet oman näköiselle matkustamiselle: voit nauttia luksuksesta ja samalla olla kuin kotonasi.

Tallinnaan pääsee pian upouudella Tallink Shuttle -aluksella. Suomessa rakennettu Megastar on 212 metriä pitkä ja kuljettaa kerralla 2800 matkustajaa.

Suomalaisten suunnittelema, Turun telakalla rakennettu Tallink Shuttle Megastar lähtee alkuvuonna neitsytmatkalleen Helsingistä. Megastar on meidän kaikkien luoma alus: suunnittelussa on huomioitu luonto ja historia sekä ihmisten kokemukset ja toiveet. Uusi laiva tarjoaa elämyksiä, tekemistä ja tiloja matkustajien toiveiden mukaan.

”Tavoitteemme on ollut, että alus houkuttelee kulkemaan ja kokemaan. Tila toisensa jälkeen herättää mielenkiinnon ja viimeistellyt yksityiskohdat tarjoavat löytämisen iloa”, sanoo sisustusarkkitehtitoimisto dSign Vertti Kivi & Co:n pääsuunnittelija Samuli Hintikka.

Tallinnaan lähtevän elämys alkaa heti laivaan astuttaessa. Sisääntuloaula on koko laivan sydän, josta avautuvat selkeät väylät eteenpäin. ”Matkustusmukavuuden optimoimiseksi olemme kiinnittäneet paljon huomiota kulkemisen helppouteen.”

Tervetuloa teille

Laivan keulassa sijaitsee laajalla alueella Delight Buffet, jonne mahtuu yli 400 asiakasta.

Modernista designista huolimatta laiva on ennen kaikkea kodikas. Jos matkustaja niin haluaa, matka taittuu kuin kotisohvalla istuen. Kodikkuutta on luotu muun muassa tiloihin suunnitelluilla erikoisvalaisimilla.

Viihtyisyyttä luovat valaistuksen ohella myös jokaiseen tilaan yksilöllisesti suunnitellut laadukkaat villamatot, jotka ovat dSign Vertti Kivi & Co:n käsialaa.

Tämä julkinen olohuone on myös avoin ja kutsuva.

“Runsas lasiseinien käyttö avaa näkymiä niin laivasta ulos kuin myös laivan sisällä ja lisää tilojen valoisuutta”, Samuli Hintikka kuvailee.

Tilaa sinne missä ihmiset ovat

Comfort Lounge on mukava erillinen alue lisäpalveluineen. Siellä voit vaikkapa lukea lehtiä tai tehdä töitä, välipalan ja alkoholittomien juomien kera.

Helsingin ja Tallinnan väliä kulkevat ahkerasti niin lomailijat kuin säännöllisesti matkustavat työmatkalaiset ja opiskelijatkin. Kahden tunnin merimatka taittuu mukavasti esimerkiksi laivan erilaisissa lounge-oleskelutiloissa.

Megastarin suunnittelussa on kuunneltu matkustajien toiveita. Nimenomaan Helsinki-Tallinna-reitille on toivottu lisää istumapaikkoja ja oleskelutilaa. Megastarilla on matkustustiloja puolitoistakertaa enemmän kuin samalla reitillä liikennöivällä Star-laivalla. Laivaan mahtuu 2 800 matkustajaa. Hyttejä on rakennettu vain tarpeellinen määrä, joten niistä säästetty tila on voitu käyttää muuhun.

Pistäydy, viivähdä, maistele

Victory Barissa matka sujuu mukavasti, ajankohtaista urheilua seuraten. Tulijoita tervehtii luonnollisen kokoinen hevospatsas, joka toimii valaisimena.

Tilaa on käytetty runsaasti ravintoloihin, kahviloihin, myymälöihin ja lounge-matkustussaleihin. Megastarille tulee seitsemän erilaista kahvilaa ja ravintolaa hampurilaispaikasta à la carte -ravintolaan – kestosuosikki buffet-ravintolaa unohtamatta.

Yksi viihtymispaikka on urheilua seuraavan väen keidas, Victory Bar. Suunnittelua ohjasi ajatus, että pubinkin on oltava miellyttävä kenelle tahansa ja toisaalta tarjottava jotakin erityistä. Näyttävä yksityiskohta on ovella tulijoita tervehtivä luonnollisen kokoinen hevospatsas, joka on samalla valaisin. Hintikka muistuttaa, että pubissa voi istua myös hoitamassa työasioita. ”Sieltäkin löytyy runsaasti latauspisteitä, joten niiden perässä ei tarvitse siirtyä muualle.”

Lue lisää http://megastar.tallink.com/fi/