Estä flunssavirusten tarttuminen

Flunssat eli nuhakuumeet kuuluvat syksyyn ja talveen. Tänä talvena influenssaepidemia alkoi selvästi tavanomaista aikaisemmin ja rajuna, mikä on ruuhkauttanut terveyskeskusten ja sairaaloiden päivystykset. Harva kuitenkin tietää, että flunssaa voi ennaltaehkäistä ja hoitaa tehokkaasti tutuilla punahattutipoilla.

Echinacea purpurea eli tutummalta nimeltä kaunopunahattu on rohdoskasvi, jonka viruksia torjuvat ominaisuudet keksivät ensimmäisinä Amerikan Sioux-intiaanit. Eurooppaan kasvin toi sveitsiläinen Alfred Vogel, joka alkoi valmistaa Echinaforce®-uutetta myyntiin jo vuonna 1955. Siitä lähtien valmistetta onkin myyty maailmanlaajuisesti reilusti yli 4 miljardia päiväannosta. Lukuisten tutkimusten myötä punahatun salaisuudet ovat avautuneet pala palalta, ja uutta tietoa tulee edelleen koko ajan lisää.

Tutkimuksissa on havaittu, että kaunopunahattu-uute estää tehokkaasti lähes kaikkien nuhakuumeita eli flunssia aiheuttavien virusten sekä influenssavirusten tarttumista hengitysteiden pintasoluihin. Uutetta voikin käyttää flunssien ennaltaehkäisynä tilanteissa, joissa sairastumisriski tai riski ikäville jälkitaudeille on tavallista suurempi. Päiväkotilasten vanhemmat ja vanhukset ovat esimerkkejä riskiryhmistä, joille ennaltaehkäisevä käyttö voi olla erityisen hyödyllistä. Punahattu-uutteen on myös havaittu tukevan elimistön heikentynyttä immuunipuolustusjärjestelmää tilanteissa, joissa sen toimintaa häiritsee esimerkiksi stressi, unettomuus, yksipuolinen ruokavalio tai tupakointi.

Lyhentää flunssan kestoa

Jos flunssa kuitenkin pääsee yllättämään, niin punahattutipoilla sen kestoa voi tutkitusti lyhentää. Käyttö tulee aloittaa heti ensioireiden ilmaantuessa, jotta teho olisi paras. Muita flunssan oireita, kuten kuumetta ja nenän tukkoisuutta voi helpottaa tarvittaessa apteekista saatavilla lääkevalmisteilla potilaan ikä huomioiden. Riittävä nesteen nauttiminen joko kuuman juoman muodossa tai muuten on tärkeä osa hoitoa.

Punahattuvalmisteissa on merkittäviä eroja

Markkinoilla on monenlaisia punahattuvalmisteita, joiden tehosta ei ole saatavilla tutkittua tietoa. Useissa eri tutkimuksissa on kyetty osoittamaan, että tehokas ja toimiva kaunopunahattu-uute syntyy vain tuoreesta rohdoskasvista heti sadonkorjuun jälkeen uuttamalla. Tehon kannalta on myös tärkeää ottaa mukaan kasvin juuri, jolloin syntyvällä uutteella on paras teho viruksia vastaan ja se tukee heikentynyttä vastustuskykyä paremmin. Echinaforce®-tipat valmistetaan sveitsiläisessä lääketehtaassa omista luomuviljellyistä kasveista heti sadonkorjuun jälkeen, mikä takaa tasaisen laadun tuotantoerästä toiseen. Valmiste on lääkeviranomaisen hyväksymä perinteinen kasvirohdosvalmiste nuhakuumeen tukihoitoon ja ennaltaehkäisyyn yli 12-vuotialle.

>> Lue lisää flunssasta ja sen ehkäisemisestä

Echinaforce sisältää tuoretta kaunopunahatun versoa ja juurta. Jos olet allerginen punahatuille ja/tai mykerökukkaisille tai jos sinulla on jokin eteneväsysteeminen sairaus, autoimmuunisairaus, immuunipuutos tai verisairaus älä käytä Echinaforcea. Keskustele lääkärin kanssa ennen kuin käytät tuotetta, jos sinulla on jokin maksa- tai munuaissairaus, jos olet atoopikko tai olet herkkä saamaan allergisia reaktioita. Ei suositella raskauden tai imetyksen aikana. Tutustu pakkausselosteeseen ennen valmisteen käyttöä. Markkinoija A.Vogel Oy.